HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

Terasz beépítés mesterfokon.

2013.05.22. 00:08 geokert

A terasz beépítést családi házaknál két fajta típust szoktunk ajánlani. Az egyik beépítési lehetőség az az amikor a megrendelő azt szeretné, hogy nyáron minél nagyobb felületet lehessen szabaddá tenni. Ekkor szoktuk ajánlani a mobil télikertet. Ez a télikert típus azt jelenti, hogy a télikertnek a falait ki lehessen mozdítani a helyéről olyan módon, hogy azt akár teljes egészében le lehessen venni a szerkezetről, és az oldal elemeket el lehessen tenni akár a garázsba vagy a pincébe. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a télikert teljesen nyitottá válik, csak a télikert tetőszerkezete, ill. oszlopai maradnak meg. Ennek a mobilitásnak az ára az hogy mikor jön a hidegebb időjárás, akkor a télikert oldal elemeit szakszerűen vissza kell rakni a helyükre, hogy azok újra teljesen funkcionálhassanak. Ezt a feladatot érdemes szakemberre bízni. A másik hátránya hogy a hidegebb időben nem teljesen olyan jó a hőszigetelése mint a fix elemes télikerteknek.

Mobil télikerteket szoktunk csinálni olyan teraszokra, ahol a szellőzésnek folyamatosnak kell lennie. Ilyen télikerteket a szórakozó helyek teraszára, cukrászdák teraszára, bárok teraszára, éttermek teraszára, pizzériák teraszára, kávézók teraszára, és egyéb vendéglátók teraszára szoktunk építeni.

A másik terasz beépítési lehetőség az amikor a télikert fix oldalelemekből és különböző nyílászárókból épül fel. Ennek a télikertnek a nyílászáróit ki lehet úgy alakítani, hogy a lehető legtöbb nyitott részünk legyen. Ilyen esetekben szoktuk ajánlani azt hogy a télikert nyílászárói legyenek eltolhatóak vagy harmonika szerűen összetolhatóak. A harmonika rendszernél az elemek kb. hetven cm szélesek és egymás mellett helyezkednek el akár 3 m hosszan. Az egyes elemek nyitáskor pedig egymásra csukódnak, és sorolódnak a télikert falához. A falnál kb 80-90 cm-t foglalnak el, így az oldalfal majdnem teljesen nyitott. A télikert harmonika ajtórendszere lehet alsó vagy felső vezetéses. Anyagában lehet fa, műanyag vagy alumínium. A harmonika rendszer mellett szoktuk ajánlani azt hogy a télikert nyílászárója legyen eltolható elemekből. Az elemek lehetnek akár két m szélesek is. Ilyenkor az elemek egymás mögé tolódnak el, ezzel is biztosítva a télikert szellőzését. Ennél a nyílászáró típusnál is lehet az anyaga fából, műanyagból vagy alumíniumból. A műanyag és az alumínium anyag esetében RAL színekre tudjuk színterezni, por festeni a nyílászárót ill. a szerkezet anyagát.
A tolóajtós nyílászáró szerkezet olcsóbb mint a harmonika rendszer. Azért költség hatékonyabb a tolóajtós szerkezet mert kevesebb benne a mozgó rész.

A télikert tetőszerkezetét szoktuk építeni fából, vasból és alumíniumból. Ennek a megválasztásához figyelembe szoktuk venni hogy a ház egyéb nyílászárói milyen anyagból vannak, ill. mikor kész a télikert akkor az esztétikailag hogy illik a ház egészéhez.
A tető megépítéséhez műanyag polikarbonátot, ragasztott biztonsági üveget, hőszigetelt biztonsági üveget szoktunk használni. De volt már olyan télikert is minek a tetejét zsindellyel vagy cseréppel építettük fel. A polikarbonát tetőfedésnél figyelembe kell venni azt hogy a fényáteresztő képessége és a hőszigetelése nem annyira tökéletes mint az üvegnek. A másik negatívuma hogy ha esik az eső akkor kopogó hangja van. Előnye viszont hogy sokkal könnyebb a súlya mint bármelyik tetőfedő anyagnak, így a szerkezetet is lehet sokkal egyszerűbbre, könnyedebbre tervezni és építeni. A másik előnye, hogy sokkal nehezebben lehet benne kért tenni, mint az üvegben. Ami azt jelenti, hogy ha a télikert fölött cserép fedésű ház van, melyről ha véletlenül is leesik egy cserép ami ráesik a polikarbonát télikert tetejére akkor az nem törik be. Polikarbonátot szoktunk még használni garázsfedéseknél is, ahol az anyagot meg is lehet hajtani ívesen, ha éppen a kedves megrendelő azt szeretné, vagy jól illik a háznak többi részéhez.

További információkért látogasson el weboldalunkra.

Szólj hozzá!

Fa télikert építése teraszra, biztonsági és hőszigetelt üveggel

2013.05.21. 23:48 geokert

Egy családi ház felmérése után, mikor már minden kipontosodott, hogy a meglévő hőszigetelt beton teraszt, hogyan lehetne egy olyan hellyé kialakítani, ahol bármikor lehet élvezni a családdal eltöltött időt, akár odakint esik a hó, vagy zuhog az eső. Mind ezek a viszontagságos idő mellett, nyugodtan és kellemesen tölthetjük az időt a télikertben, aminek már csak az emléke van meg, hogy egykor egy beton terasz volt.


Ennek a családi háznak a front részén van a terasz, amit már úgy alakítottak ki a tervezésnél, hogy alkalmas legyen egy hőszigetelt télikert kialakítására, egy terasz beépítéssel.


A terasz beépítést több okból is célszerű megcsinálni.
Az első indok a terasz beépítése mellett, hogy kialakítsunk egy olyan extra helységet, ami tágítja az otthonunk lakóterét, hogy minél nagyobb részt használjunk ki arra, hogy az életünket komfortosabbá tegyük, így növelve az életterünket.


A második indok arra, hogy miért jó az, hogy beépítsük a teraszunkat az nem más mint a ház értékének a növelése. Ugyan is ha beépítjük a teraszunkat egy hőszigetelt rendszerből felépített télikerttel, akkor ezzel megnöveljük a ház használható részét. Ami növeli a ház hasznos alapterületét. Tegyük fel hogy a teraszunk amit szeretnénk beépíteni az 3m x 3m –es alapterületű, melynek a télikerté alakítása, építése fehér műanyag nyílászáróval, biztonsági üvegfedéssel vagy polikarbonát tetővel kb 2 és 2,5 millió forint. Ám a ház értékét - ami persze függ, hogy merre található az országban, vagy éppen Budapesten – 3 és 4 millió forinttal növeltük. És ezek a számok önmagukért beszélnek. Szóval a terasz beépítése egy befektetés is egyben.
Arról nem is beszélve, hogy a terasz beépítés megvéd a beázásoktól. Többször találkoztunk már olyan megrendelőkkel, akik azért választották a terasz beépítését, lefedést, mert annyi csapadék esik, hogy a terasz burkolata nem tudja elvezetni a vizet és feláztatja a ház falát és rosszabb esetben befolyik a házba. De találkoztunk már olyan problémával is, hogy a fedetlen terasz átengedte a csapadékot, és eláztatta az alsó szomszédot. Erre a problémára is tökéletes megoldást adott a terasz befedése.
Mind ezek mellett a télikert a ház „ékszere” is egyben. A télikert lesz a házban a kedvenc helyünk, mert elvarázsol bennünket a látványa, a természetessége és a fényessége.


Szóval mikor kipontosodott, hogy a kedves megrendelő olyan terasz beépítést szeretne ami esztétikailag tökéletesen illik a házához, akkor a mi javaslatunk alapján egy fa szerkezetes télikert mellett döntött, aminek a tetőszerkezetében biztonsági és hőszigetelt üveg van. Azért is döntött a fa télikert mellett, mert szereti a természetes anyagokat. A háznak a többi nyílászárója és a fönti terasz korlátai is fából vannak.


A helyszíni felmérés – ami persze ingyenesen történik Budapesten és vonzáskörzetében – és a szerződés kötés után elkezdtük a tervek alapján a teraszt beépíteni, megépíteni a télikertet.


A télikert építése – az alapos felmérés és tervezés követően - mindig az alapanyagok beszerzésével kezdődök. Ennél a télikertnél nagyon sok és jó minőségű borovi fenyő fára volt szükségünk. A legyártása után, az alapos festés következik. Amire a legkiválóbb festékeket használjuk. Miután elkészültünk a festéssel alaposan becsomagoljuk a fákat, hogy szállítás közben még véletlenül se sérüljenek meg. A helyszínre kiérve elkezdjük a tervek alapján megépíteni a télikertet.

Hamarosan folytatjuk...

További információkért látogasson el weboldalunkra.

Szólj hozzá!

Címkék: építés beázás télikert terasz beépítés

Almínium tetőszerkezetes kocsibeálló, biztonsági üveggel

2012.12.14. 11:32 geokert

Az ingyenes helyszíni felmérés után beszereztük és elkészítettük - a pontos tervezések után - a vasanyagokat. A régi kocsibeálló elbontása után elkezdtük az új autóbeálló felépítését.

A felépített tetőszerkezetet elszállítottuk a tűzihorganyzóba ezt követően a szinterezőbe. A felület kezelések után a kocsibeálló szerkezetét újra vissza szállítottuk.

Az új kocsibeálló felépítéséhez most már minden készen áll. A tetőszerkezet felépítése nagyban hasonlít a terasztető építésére, csak itt nagyobb méretek vannak. Felépítettük a kocsibeálló tetejét és előkészítettük a szerkezet tetejét arra, hogy az üvegeket ráhelyezzük, ehhez fektető gumit (alias lapos gumi) használtunk.

Az üvegeket megrendeltük a pontos felmérés után. A helyszínre szállítás után a ragasztott üvegeket néhány óra alatt feltettük az új kocsibeálló tetejére.

Az üvegek felhelyezése után rögzítettük őket leszorító profilokkal, ill. takaró profilokkal. Ezek az anyagok alumíniumból vannak, így nem nehezíti meg a szerkezetet.

Az új kocsibeállóhoz még építettünk a hátsó részéhez egy bejáratot, ami fehér műanyag nyílászáróból építettük.

A megrendelő teljesen elégedett és mi is, szeretünk építeni :)

 
   
   

A munka mérlege:
  - 630 kg vasanyag
  - 680 kg biztonsági üveg
  - 70 kg alumínium
  - Kb. 200m lapos és leszorító gumi

További referenciánkat itt tekintheti meg: http://www.telikert.hu/galeriak

Szólj hozzá!

Címkék: terasztető

Egy hétvégi házhoz (nyaralóhoz) épített télikert, hogy nagyobb hely legyen

2012.12.14. 09:54 geokert

Nem régiben érkezett hozzánk, a Geokert -hez egy olyan árajánlat kérés, hogy egy meglévő nyaralóhoz építsünk télikertet, hogy nagyobb legyen a hely, azaz a hasznos helység a házban. A ház előtt van egy 4 x 3m -es kihasználatlan terasz, amire szeretnének egy télikertet. Nem terveztek fűtést, mert csak nyáron tartózkodnak a nyaralóban, de viszont télen a virágokat szeretnék megóvni a fagyástól, ezért a tanácsunkat kérték hogy pontosan milyen télikertet ajánlunk. Ez esetben egy acélszerkezetre épített, műanyag nyílászárós, hőszigetelt biztonsági üvegfedést ajánlottunk. Készítettünk egy megközelítő árajánlatot, majd a helyszín pontos felmérése után és a télikert látványterv elkészítése után megkötöttük a szerződést egy fehér műanyagból készült télikertre, amin körbe alumínium csatorna van, és a tetőszerkezet fehérre színterezett alumíniumból készül.

A télikert jövőbeni helyszínéről készült kép:

telikert_teraszfedes_felmeres_geokert.JPG

A télikert kézzel rajzolt látványterve, ami elnyerte a megrendelő tetszését:

telikert_latvanyterv_geokert.jpgEzek után elkezdtük a felépítéséhez szükséges anyagokat beszerezni:

- acél zártszelvény

- alumínium zártszevény

- műanyag nyílászárók

- hőszigetelt biztonsági üvegek

- alumínium csatorna rendszer

- alumínium lemezek

- alumínium üvegleszorító

- alumínium üvegleszorító takaróprofil

- műanyag takarások

- szilikonok

- szerelőhab (púrhab)

- rögzítő anyagok

Az acél zártszelvények vásárlása után a festőüzemben lefestjük, hogy megóvjuk a korróziótól a télikert vázszerkezetét. Majd miután a helyszínre kiszállítottuk és össze heggesztjük a télikert zártszelvényeket így néz ki:

telikert_acel_vazszerkezet.JPG

Mikor megérkeznek a nyílászárók a télikerthez, akkor a folyamtok felgyorsulnak és kb. 1 hét eltelte után így néz ki a télikert. (még nyomokban szerszámokat tartalmaz.. :) )

telikert_epiteskozben_geokert.JPG

Néhány nap eltelte után a télikert tulajdonosa már így gyönyörködhet, ill. élvezheti az elképzelésének a végeredményét. Az elképzeltből valóság lett: a ház hasznos területe több mint 12 négyzetméterrel bővült.

telikert_muanyagnyilaszarokkal_biztonsagi_uveggel.JPG

telikert_muanyagnyilaszarokkal.JPG

telikert_muanyagnyilaszarokkal_biztonsagi_uveggel.JPG

A télikert egy jó befektetés!

Szólj hozzá!

Címkék: beépítés télikert telikert árajánalt

Hogy ne kelljen a kocsinak áznia az esőben, hóban!

2012.12.07. 02:55 geokert

Ez a kijelentés hangzott el a megrendelő szájából, amikor ki érkeztünk egy helyszíni felmérésre. Mert ugyan is elege lett abból, hogy viszonylag új autójával, nem tud fedett helyen parkolni. Ezért keresett fel bennünket, hogy megoldást nyújtsunk ennek a problémának a megszüntetésére. A helyszíni felmérésen kiderült, hogy egy nagyon igényesen elkészített gépkocsi beállóra lenne szüksége. Ami nem csak egy, hanem két autó parkolásának is megfelelő védettséget biztosít, az eső és a hó ellen.

Rövid beszélgetés után arra a döntésre jutottunk, hogy borovi fenyőből készült szerkezetre 16 mm-es polikarbonát tető kerüljön fel, ami teljesen megfelel a megrendelő elvárásainak.

A helyszíni felmérésen készült képre rárajzoltuk a kezdeti látványterveket a kocsibeállóról,ill. az előtte lévő kapu tetőről, amely nagyon tetszett a megrendelőnek.

kocsibeallo_latvanyterv_geokert.JPG

Miután a megrendelőnek is rendben volt az árajánlat, így leszerződést írtunk alá. Ezek után megkezdődtek a kocsibeállóhoz szükséges alapanyag beszerzése. 

Szólj hozzá!

Miért éri meg egy panel erkély beépítés?

2010.12.03. 13:18 geokert

Pénz - komfort - esztétika

Ez a három kifejezés a rövid összefoglalója annak, hogy miért éri meg egy panelház erkélyét beépíteni. Vegyük sorra, hogy az erkély üvegezés hogyan befolyásolja ezt a három területet az életünkben.

Pénz

Felesleges sallangok helyett számoljunk! Az első szempont legyen az ingatlanunk - a panel lakás - értéknövelése. Egy fővárosi panellakás átlagos négyzetméter ára elérheti a 250-300 ezer forintot is. Tegyük fel van egy 44 nm-es lakásunk, ennek értéke kb 11 millió forint. A lakáshoz tartozik egy 6nm-es erkély. Ügyes megoldásokkal a panel erkélye TELJESÉRTÉKŰ lakótérré alakítható. Azaz 6 extra négyzetmétert nyerhetünk. Ha ennyivel nagyobb lakásba szeretnénk költözni, akkor az 1,5-1,8 millió forintunkba kerülne, ehelyett a panel erkély beépítése kivitelezhető akár 5-600 ezer forintból is. Ezáltal 1 nm-es lakásbővítés mindössze 100 ezer forintból kivitelezhetővé válik.

Panel erkély beépítés árajánlatkérés link.

 

Komfort

A panellakások számos problémával küszködnek. Ezek közül az egyik az elégtelen szigetelés. Ez több problémát is okozhat. Télen panel lakás magas fűtési igénye egyértelműen a hőszigetelés elégtelenség számlájára írható.


Nyáron viszont a panelek néha elviselhetetlen mértékben felforrósodnak, amelyet azonban megfelelően hőszigetelt nyílászárókkal szintén orvosolni lehet, kellemesebb klímát teremtve a lakótérben.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: panel építés erkély beépítés télikert

Passzívház bevilágító üvegfal, azaz télikert a komfort szolgálatában

2010.11.07. 23:47 geokert

Egy kedves tervező kolléga kért fel minket, hogy a megrendelője által megálmodott passzívházhoz segítsünk megépíteni egy teljesen üvegből álló falat és az azt megkoronázó háromszög thermo üvegekből álló fél kupolát. Talán korábban ő is forgatta a Szép házak magazint:) A felmérés után a műhely nekilátott leszabni a megfelelően méretezett fa tartóelemeket, amelyeket a helyszínre szállítottunk. Rövid fél napos munka következett, melynek során némi állványmászást sem mellőzve felhelyeztük az üvegeket tartó gerendákat és deszkákat.

Az üvegek közben szépen sülnek az üveges beszállítónknál, hamarosan mehetünk értük. Hőszigetelt biztonsági üvegek garantálják, hogy a passzívház nevéhez méltóan a hőeneregia jó részét a természetből nyerje, esetünkben a Napból.

 

Szólj hozzá!

Címkék: fa üveg kupola passzívház télikert

Otthon édes otthon avagy kutyaház építés mesterfokon

2010.10.30. 23:13 geokert

Az otthon melege nem csak az embereknek fontos hanem négylábú társainknak is. Sajnos számos helyen látni, hogy kertben tartott kutyák ház nélkül tengődnek, vagy csak egy ilyen-olyan deszkákból összetákolt ólakban
húzzák meg magukat a téli hidegben. Egy-egy jobban megépített házban is gyakran gond az, hogy nem takarítható megfelelően, mert nem szétszedhető elemekből áll.
A Geokert küldetése a természet védelme és a környezettel való harmónia megteremtése, ezért örömmel
vállalja el körültekintően megtervezett, minőségi anyagokból, igényesen megépített kutyaházak építését.
Egy ilyen kutyaház megépítésére kaptunk megbízást és neki is láttunk a kivitelezésnek. 

fenyithato_hoszigetelt_kutyahaz_terv.jpg

De azért minden extra igényeket ki tudunk elégíteni, ahogy azt a megrendelő megálmodta a leghűséges-EB társának!

kedvenc_hoszigetelt_kutyahaz.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: építés kutyaház

Gyorssegély beázás ellen

2010.10.27. 22:55 geokert

Egy évtizedekkel korábban megépített télikert tulaja hívott kétségbeesetten...nem éri el a korábbi kivitelező céget, de igazán nem is bízik már bennük, ezért kér, hogyi segítsünk lebontani és átépíteni a már előregedett télikertjét. A télikert egy kis erkély beépítése volt, amelyet valóban nem a legjobb minőségben és esztétikai kivitelben épített meg a korábbi kivitelező. A felső szomszéd erkélye már áztatta a szerkezetet, ezért nem csak az átépítés és az esztétikai ráncfelvarrás volt a feladat, hanem az ázás megszüntetése is. Sajnálatos módon a felső szomszéd csak ritkán elérhető és emiatt nincs túl közeli kapcsolatban a megrendelőnkkel, ezért a közreműködését nem tudta megnyerni a munkához. Ez azt jelentette, hogy a felső erkély alá egy fordított tetőt kellett tervezni, melynek polikarbonát tetejét belülről kellett a szarufákhoz szorítani. Ezért különösen fontos volt a polikarbonátot leszorító alumínium profilok igényes kivitelezése. A feladat során lebontottuk a régi télikertet és külön szigeteléssel láttuk el a a felső szomszéd erkélyének alját. A bontás közben nem várt betolakodókkal is felvettük a harcot. A rovarmentesítés után a bontott hulladékot elszállítottuk. Közben a telefonon közölt méretek alapján a műhelycsapatunk legyártotta a szarufákat, elvégzett néhány lakatosmunkát és a helyszínre szállította őket. A párhuzamos munkavégzés eredményeképpen az egész kivitelezés jóval rövidebb idő alatt kész lett, mint ami más kivitelező vállalt volna. Ez nekünk is előnyös, mert a rövid kivitelezési idő lehetővé teszi, hogy a javító-átépítő jellegű munkák árait alacsonyan tarthassuk.
 

Szólj hozzá!

Címkék: javítás beázás télikert

Minden ami árajánlatkérés II: építés árait befolyásoló tényezők

2010.10.25. 22:57 geokert

Mielőtt télikert vagy pergola, árnyékoló, medencefedés stb építésbe kezdünk, érdemes átgondolni, hogy milyen tényezők határozzák meg illetve befolyásolják az általunk megálmodott télikert vagy terasz beépítés árát.

Természetesen első a méret. Nyilván egy 2-3 négyzetméteres erkély beépítése vagy egy szélfogó kivitelezés sokkal olcsóbb mint egy 50 négyzetméteres medence lefedése. Ugyanakkor a kis építés is hasonló adminisztrációs költséggel, felvonulási igénnyel, figyelemmel jár, ezért a kisebb területű beépítések ára relatíve megasabb lehet. Pontosan ugyanúgy, mint egy kis lakás - nagy lakás viszonylatában.

Második fontos tényező a kivitelezés anyaga. A legolcsóbb alternatíva az acél belső szerkezetű, műanyag borításos télikert vagy teraszfedés. Az acél és a műanyag relatíve olcsóbb mint a fa, ugyanolyan tartós és esztétikus lehet. Amennyiben a műanyag nem felel meg, még mindig lehet választani a fehér vagy más színre festett alumínium szerkezetet, amely már egy kicsit drágább mint a műanyag, de még olcsóbb mint a fa.


A télikert szerkezetek királya a fa. Egy gyönyörű vörösfenyő oszlop illetve tetőszerkezet szemet gyönyörködtető, kellemes természetes érzetet adó kiegészítője az otthonnak. Ugyanakkor számolnunk kell azzal, hogy a fának az ára a szóbajöhető szerkezetek közül a legmagasabb.

A tetőfedés anyaga úgyszintén nagyon fontos az ár meghatározásánál. A zsindelyes, cserepes megoldás a leginkább költséghatékony, ugyanakkor ezeknél a megoldásoknak elvész a napfény hasznosításának lehetősége. Kompromisszumos megoldásként a középúton ott a polikarbonát. Ez a nagyszerű anyag erős, kiváló hőszigetelő, ugyanakkor a napfényt is átereszti, a természetes fény által jó közérzetet teremtve a lakóknak.
A tetőfedés királynője az üvegfedés. Az üveg már nem csak a fény engedi be, de tökéletesen átlátszó is, így akár éjszaka a csillagos égboltban is gyönyörködhetünk otthonunkban ülve. Termszetesen üvegből is választhatunk sötétített, négy évszakos üveget, kérhetünk erős biztonsági üveget vagy extra jó hőszigetelésűt is.

A nyílászárók mennyisége, minősége és mérete is fontos tényező. Legegyszerűbb és legolcsóbb alternatíva a sima nyíló ajtó-ablak. Természetesen ma már elvárt, hogy egy ablak legalább bukó-nyíló legyen. Jóval drágább megoldás a tolóajtó, de a szellőzést és a kényelmet leginkább ez a megoldás biztosítja. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy egy nagy, pl 6 méteres tolóajtó akár a télikert árának harmadát is elérheti.

Szólj hozzá!

Címkék: árajánlat télikert

Minden ami árajánlatkérés: ár, árlista, hozzávetőleges és részletes árajánlat

2010.10.24. 22:56 geokert

Magyarországon nem túl sok cég foglalkozik télikert, medencefedés, árnyékolás építéssel. Ezen cégek közül néhányan csak kiegészítésképpen foglalkoznak vele. Valójában alig néhány cég van amelyik erre a területre
specializálódott. Ezért a télikertre adott árajánlatok igen széles skálán mozoghatnak. Nagy tehát a kavalkád, ideje tiszta vizet önteni a pohárba.
Először is rengetegen keresnek komplett árlistát télikertről, terasz erkélybeépítésről, medencefedésről. Ilyen árlistát készíten - csak úgy mint egy ház építéséről: szinte lehetetlen. Egy télikert vagy medencefedés építése szinte ugyanolyan részletességű számolást igényelhet mint egy házépítés költségvetése. Az előregyártott elemekből épülő télikertek esetében is rengeteg változó adódhat, extra igények, bontási munkák stb.

Ezért amikor egy érdeklődő tőlünk árajánlatot kér, általában szükségünk van néhány alapvető adatra, mint például az alapterület, a magasság, falazat és tetőfedés anyaga, kívánt nyílászárók mennyisége és minősége.
Ezekből az adatokból legtöbbször már képesek vagyunk egy előzetes - amolyan "tól-ig" - árajánlatot adni, amely nagyjából meghatározza az építés ár intervallumát.
Amennyiben ez az intervallum találkozik az érdeklődő álmai és valósága adta lehetségeséggel, akkor sor kerül egy részletes árajánlat elkészítésére. Ehhez már szükség van egy helyszíni felmérésre, de legalább egy részletes alaprajzra, elképzelésre, fotókra az adott beépítendő területről. Ez a részletes árajánlat már szinte megegyezik a későbbiekben a szerződésen szereplő árral. Apró eltérések adódhatnak mind fel és lefelé, de lényegében nem változik a vállalási ár.

Szólj hozzá!

Címkék: árajánlat terasztető télikert medencefedés

A terem búráját avagy kupolaépítés a végeken...

2010.10.23. 22:53 geokert

Egy épülő gyönyörű ház koronájának megépítésére kaptunk felkérést. A ház nem messze van a jelenlegi határtól, büszkén vigyázva azt és egy szebb jövőre várva. A tervező és tulajdonos a Napot kívánta segítségül hívni, hogy fényt hozzon a dolgos mindennapokba, ezért úgy döntöttek, hogy a ház koronájaként egy üvegkupolát építtetnek. Mivel jól ismerték a már korábban épített referenciáinkat az internetről, úgy döntöttek, hogy minket bíznak meg az építéssel. A munka jó részét nem  a helyszínen végeztük, ezzel csökkentve a felfordulást az épülő háznál.


Az interneten leadott árajánlatkérés után egy megközelítő ajánlatot adtunk, amely találkozott a megrendelő elképzelésével. Ezután a helyszíni felmérés során megvizsgáltunk és megtárgyaltunk minden részletkérdést, ami lehetővé tette, hogy pontos és hivatalos árajánlatot adhassunk az üvegkupolára. Amikor megszületett a megállapodás, hozzákezdhettünk a tervezői munkához. Jól felkészült mérnökeink gyorsan végrehajtották a feladatot és neki is kezdhettünk a tényleges megvalósításhoz. A kupla alapját adó alumínium szerkezetet lézeres méréssel vezérelt gépeken vágtuk ki és kézzel illesztettük össze. Amikor kész volt, mehetett a porfestő üzembe, ahol hófehérre festették. Közben elkészültek a háromszög alakra vágott üvegek, amelyek az üvegkupola borítását szolgálják. A kész kupolát két darabra szedve szállítottuk ki a helyszínre, ahol gyorsan felszereltük a tetőre és egymáshoz rögzítettük az alumínium szarufákat és a tartóelemeket. Az üvegeket beemeltük és helyükre rögzítettük, majd kezdetét vette a gondos szigetelés és a végső csinosítás. Az üvegkupola valóban a megépült ház koronája lett. Két szintet is bevilágít, ezáltal a ház sokkal fényesebbé vált, mintha csak az ablakokon keresztül érné az éltető napfény. A mennyezetre feltekintve minden napszakben csodás élményben lehet része a tulajdonosoknak. Nappal a fények játéka, éjjel a csillagos égbolt varázsa bűvöli el a a büszke lakót és vendégeit.

Szólj hozzá!

Címkék: üveg kupola

Erkély beépítés Panel Plusz program keretében

2010.09.29. 22:50 geokert

Részt vettünk egy Panel Plusz Program keretében kivitelezett télikert erkély beépítésben.

Érdekes volt együtt dolgozni majdnem olyan környezetben, ahol egyszer 14-15 lakás szépült és vált sokkal takarékosabbá a hőszigetelés korszerűsítésével. A mi megrendelőnk kapott az alkalmon, hogy a támogatott beépítés mellé egy bővítést is megrendeljen. Az újonnan nyert tér kb 3 négyzetméter volt, amely a konyháját egészíti ki. Az erkély ezen része korábban kihasználatlan tér volt, csak lomok tárolára szolgált. Így azonban egyszeri kis költséggel egy 3 négyzetméterrel nagyobb konyha alakult ki. Egy-egy ilyen bővítés ára a felét sem közelíti meg annak, ha ennyivel nagyobb lakást szeretett volna. Nem beszélve az extra hőszigetelő hatásról. Kb 3 nap volt az építés illetve a negyedik napon már csak 1-2 szépítést végeztünk el.

 

Acél zártszelvény szerkezet adja a szilárdságot, műanyag borítások, magas hőszigetelésű biztonsági üvegek a falak. Teljesen új arcot kapott a régi szocreál panellakás.

Szólj hozzá!

Címkék: panel építés erkély

Kleopátra ékszerdoboza II.

2010.09.16. 22:45 geokert

Kleopátra ékszerdoboza egy kis beépített erkély, amolyan gondolkodós-álmodozós télikert. Klasszikus esete, hogy a télikertet lakótérbővítésre is lehet használni. A tulaj hölgy már több mint negyven éve foglalkozik műtárgy kereskedelemmel és minden reggel a korábban ( 25 éve ), az akkori színvonalon beépített teraszán kezdi a napját. Álmodozással és az üzlet átgondolással. Ehhez nyugodt, relaxált környezetre van szüüksége, a képei, könyvei közelségére. A korábbi terasz már eléggé el volt öregedve, amúgy is amolyan szocreál volt az egész érzet. Extra Kérés volt, hogy a tulajok elutaztak, ezért nagyon gyors munkára volt szükség. Mivel nagyon szépre terveztük a belsőt is, ezért nem akartuk összecsapni. Mivel több nap nem volt a befejezésre, ezért a háziak nagy ámulatára péntek este fél 10ig hajlandóak voltunk dolgozni. Valójában kitettük azt a célt, hogy a munkát csakazértis befejezzük, ezért nem is volt nehéz vagy megterhelő ez a vállalás. Ami fáradság mégis volt, annál nagyobb volt a büszkeségünk, amikor megmutattuk a kész télikertet a másnapi indulásra békésen csomagoló tulajoknak. Kép sajnos elég kevés készült, a végén pedig már nem akartunk zavarni kattogtatásal, de azért itt van pár télikert építés kép!

Szólj hozzá!

Címkék: építés erkély télikert

Üvegezés, üvegcsere a "Bástyán"

2010.09.16. 22:44 geokert

Szomorú volt ma látni egy ismereten cég által elbarmolt kupola elrepedt üvegét. Kétségbeesett tulaj telefonált egy hete, hogy a bádogos eltört egy üveget a piramis alakú üvegkupoláján. A kivitelező cég sehol, segítsünk rajta. Egyikünk járt a helyszínen még a múlt héten és lemérte a sérült üveget, megrendeltük és legyártattuk. Mára beszéltük meg a találkozót és szálltunk ki a helyszínre. Gyors megbeszélés és már másztunk is fel a tetőre. Leszereltük a sérült tetőüveget, újrahúztuk a szigetelést és beraktuk az új üveget. Klasszikus javítási munka, Gyorsan végezhető és jól fizet. Esőre állt már az elején, ezért kitettünk magunknak egy outcome-ot, hogy mire az első esőcsepp leesik, mi már lefelé fogunk mászni a tetőről. Nem éppen a hideg miatt lettünk libabőrösek amikor az első cseppek tényleg akkor estek ránk, amikor másztunk lefelé a létrán. Gyors elpakolás, hálás tulaj aki még borravalót is adott. Sok ilyen napot:)

Szólj hozzá!

Címkék: javítás kupola

Kleopátra ékszerdoboza - Télikert átépítés

2010.09.08. 22:43 geokert

Az elmúlt néhány napban egy 24 éves erkélybeüvegezést cseréltünk ki modern télikert erkély beüvegezésre.
A kiinduló állapotunk egy acélszerkezetes, igen kezdetleges thermoplan üveges télikert volt, amelyet még 1986-ban
csinált egy lakatos vállalkozó. A szerkezet még korrózió mentes volt, néhány helyen voltak csak a csavatok elrozsdásodva.
Először kibontottuk a már meglévő nyílászárókat és az üvegeket illetve a lambéria takarást. Ezután leszedtük a régi hőszigetelést,
amelyet meglepően jó állapotban találtunk, ezért el is tettük későbbi újrafelhasználásra.
Ezután flexszel levágtuk a régi acélszerkezetes télikert tartókat, csak néhányat meghagyva. Bár nagyon jó állapotban voltak
a zártszelvények, a tulajdonosok igényeinek nem feleltek meg. Ezután méretre vágtuk az új acélszerkezetet a télikerthez és
beheggesztettük a helyére. Közben a nyílászáró gyártó alvállalkozónk elkészítette a nyílászárókat, amelyet a küldöncünk
elhozott tőle. Gyorsan a helyére csavaroztuk és már mehetett is a beüvegezés. Purhab szigetelés és már mehettek is fel a
párnafák. Ezekre a párnafákra fekszik fel a télikert nikecell-hungarocell hőszigetelése, amely megakadályozza a hőhidak
létrejöttét és az azon keresztüli kihűlést/felmelegedést. A párnafák után jött a gipszkarton fedés, glettelés és festés.
Itt tartunk most, holnap műanyag takarások és díszítések felrakása után kész is leszünk.

Szólj hozzá!

Címkék: építés erkély télikert

Üvegtető javítás a "Teniszpályán"

2010.09.06. 22:41 geokert

Néhány napot eltöltöttünk a "Teniszpályán" Egy gyönyörű házat nevezünk így, mert teniszpálya méretű terasza van.

Tartozik hozzá 3 télikert is, a ház egyik fala szinte üveg. Egyébként a kert is gyönyörűen gondozott, rendben tartott, szóval az egész ház olyan mint egy ékszerdoboz.

Tartozik hozzá egy helyes fehér kutyus, akit ráadásul ugyanúgy hívnak mint a csapatunk egyik tagját. Ez néha vicces félreértésekhez vezetett.
 

Egy 3 télikerttel kiegészített házban a rengeteg üvegfelületen előfordulhatnak sérülések, egy-egy leesett virgcserép stb miatt. Magát a télikertet 4 éve építettük és ezalatt az idő begyűjtött néhány repedést amelyet külső fizikai sérülések okoztak. Külső fizikai sérülésekre nem vonatkozik garancia, ugyanakkor szavatosság igen, vagyis közösen kialkudott munkadíjért minden szükséges javítást elvégzünk. Így történt ebben az esetben is. Pár nap alatt sikerült a sérült üvegeket kicserélni és a télikertet felfrissíteni.

Szólj hozzá!

Címkék: javítás télikert

Árajánlat készítések reggele

2010.08.31. 13:58 geokert

A mai napunk árajánlatok készítésével indult. Ahogy számoltam ma reggel 6 db árajánlatot kell elkészítenünk közösen a titkársággal.

telikert_dupla_szinten.jpgAmikor beérkezik egy érdeklődés, legtöbbször csak néhány adat áll rendelkezésünkre, úgy mint alapterület, alapanyag elképzelés, esetleg néhány egyedi álom. Ilyenkor felhívjuk az érdeklődőt és részletesen elmeséltetjük az álmát. Hova szeretné a télikertet, milyen célra használná a télikertet, milyen anyag, szín stb felelne meg legjobban az elképzeléseinek. Ekkorra bennünk már körvonalazódik a kivitelezés volumene és egy hozzávetőleges árajánlat. Azonban ez még messze nem az a pontosság, amelyet egy helyszíni szemle után tudunk biztosítani. A helyszíni felmérés során tovább pontosítjuk a terasz, erkély, medence, egyszóval az adott környezet paramétereit. Részletesen elmondjuk az egyes anyagok előnyeit-hátrányait és igény szerint tanácsot adunk a megálmodott építmény bármely részletével kapcsolatban.

Ha találkozik a megrendelő elképzelése és az általunk adott árajánlat, akkor sor kerül a szerződéskötésre, de ez már egy másik történet:)

Szólj hozzá!

Címkék: ár árajánlat télikert

Finisben a Nagy Vörös télikert építése - képek hamarosan

2010.08.29. 13:56 geokert

Egyik kedvenc munkám a Nagy Vörös télikert finisébe ért. Még van vele egy pici munka, de már igazán kevés. Ma felraktuk a télikert belső borításául szolgáló vörösre pácolt deszkákat. A deszkák rétegragasztott fából voltak és nagyon jól harmonizáltak a házzal, amely nyers bontott téglából épült 5 éve. Volt egy kis eső is nap közben, ami miatt az építést a télikerten belülre telepítettük, ott faragtuk a faanyagot a megfelelő formára. Nem volt túl bonyolult és összeszokottan tudtunk dolgozni, még az idő sem rontotta el a hangulatot. A munka amúgy majdnem 12 órán át tartott...hiába, ha belelendülünk valamibe, akkor nehéz abbahagyni. Hamarosan teljes lesz a galéria a Nagy Vörösről, remélem egy kis átadó ünnepet is tudunk tartani:)

Szólj hozzá!

Címkék: fa üveg telikert