HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

Minden ami árajánlatkérés II: építés árait befolyásoló tényezők

2010.10.25. 22:57 geokert

Mielőtt télikert vagy pergola, árnyékoló, medencefedés stb építésbe kezdünk, érdemes átgondolni, hogy milyen tényezők határozzák meg illetve befolyásolják az általunk megálmodott télikert vagy terasz beépítés árát.

Természetesen első a méret. Nyilván egy 2-3 négyzetméteres erkély beépítése vagy egy szélfogó kivitelezés sokkal olcsóbb mint egy 50 négyzetméteres medence lefedése. Ugyanakkor a kis építés is hasonló adminisztrációs költséggel, felvonulási igénnyel, figyelemmel jár, ezért a kisebb területű beépítések ára relatíve megasabb lehet. Pontosan ugyanúgy, mint egy kis lakás - nagy lakás viszonylatában.

Második fontos tényező a kivitelezés anyaga. A legolcsóbb alternatíva az acél belső szerkezetű, műanyag borításos télikert vagy teraszfedés. Az acél és a műanyag relatíve olcsóbb mint a fa, ugyanolyan tartós és esztétikus lehet. Amennyiben a műanyag nem felel meg, még mindig lehet választani a fehér vagy más színre festett alumínium szerkezetet, amely már egy kicsit drágább mint a műanyag, de még olcsóbb mint a fa.


A télikert szerkezetek királya a fa. Egy gyönyörű vörösfenyő oszlop illetve tetőszerkezet szemet gyönyörködtető, kellemes természetes érzetet adó kiegészítője az otthonnak. Ugyanakkor számolnunk kell azzal, hogy a fának az ára a szóbajöhető szerkezetek közül a legmagasabb.

A tetőfedés anyaga úgyszintén nagyon fontos az ár meghatározásánál. A zsindelyes, cserepes megoldás a leginkább költséghatékony, ugyanakkor ezeknél a megoldásoknak elvész a napfény hasznosításának lehetősége. Kompromisszumos megoldásként a középúton ott a polikarbonát. Ez a nagyszerű anyag erős, kiváló hőszigetelő, ugyanakkor a napfényt is átereszti, a természetes fény által jó közérzetet teremtve a lakóknak.
A tetőfedés királynője az üvegfedés. Az üveg már nem csak a fény engedi be, de tökéletesen átlátszó is, így akár éjszaka a csillagos égboltban is gyönyörködhetünk otthonunkban ülve. Termszetesen üvegből is választhatunk sötétített, négy évszakos üveget, kérhetünk erős biztonsági üveget vagy extra jó hőszigetelésűt is.

A nyílászárók mennyisége, minősége és mérete is fontos tényező. Legegyszerűbb és legolcsóbb alternatíva a sima nyíló ajtó-ablak. Természetesen ma már elvárt, hogy egy ablak legalább bukó-nyíló legyen. Jóval drágább megoldás a tolóajtó, de a szellőzést és a kényelmet leginkább ez a megoldás biztosítja. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy egy nagy, pl 6 méteres tolóajtó akár a télikert árának harmadát is elérheti.

Szólj hozzá!

Címkék: árajánlat télikert

A bejegyzés trackback címe:

https://telikert-epites.blog.hu/api/trackback/id/tr782389870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása