HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

Terasz beépítés mesterfokon.

2013.05.22. 00:08 geokert

A terasz beépítést családi házaknál két fajta típust szoktunk ajánlani. Az egyik beépítési lehetőség az az amikor a megrendelő azt szeretné, hogy nyáron minél nagyobb felületet lehessen szabaddá tenni. Ekkor szoktuk ajánlani a mobil télikertet. Ez a télikert típus azt jelenti, hogy a télikertnek a falait ki lehessen mozdítani a helyéről olyan módon, hogy azt akár teljes egészében le lehessen venni a szerkezetről, és az oldal elemeket el lehessen tenni akár a garázsba vagy a pincébe. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy a télikert teljesen nyitottá válik, csak a télikert tetőszerkezete, ill. oszlopai maradnak meg. Ennek a mobilitásnak az ára az hogy mikor jön a hidegebb időjárás, akkor a télikert oldal elemeit szakszerűen vissza kell rakni a helyükre, hogy azok újra teljesen funkcionálhassanak. Ezt a feladatot érdemes szakemberre bízni. A másik hátránya hogy a hidegebb időben nem teljesen olyan jó a hőszigetelése mint a fix elemes télikerteknek.

Mobil télikerteket szoktunk csinálni olyan teraszokra, ahol a szellőzésnek folyamatosnak kell lennie. Ilyen télikerteket a szórakozó helyek teraszára, cukrászdák teraszára, bárok teraszára, éttermek teraszára, pizzériák teraszára, kávézók teraszára, és egyéb vendéglátók teraszára szoktunk építeni.

A másik terasz beépítési lehetőség az amikor a télikert fix oldalelemekből és különböző nyílászárókból épül fel. Ennek a télikertnek a nyílászáróit ki lehet úgy alakítani, hogy a lehető legtöbb nyitott részünk legyen. Ilyen esetekben szoktuk ajánlani azt hogy a télikert nyílászárói legyenek eltolhatóak vagy harmonika szerűen összetolhatóak. A harmonika rendszernél az elemek kb. hetven cm szélesek és egymás mellett helyezkednek el akár 3 m hosszan. Az egyes elemek nyitáskor pedig egymásra csukódnak, és sorolódnak a télikert falához. A falnál kb 80-90 cm-t foglalnak el, így az oldalfal majdnem teljesen nyitott. A télikert harmonika ajtórendszere lehet alsó vagy felső vezetéses. Anyagában lehet fa, műanyag vagy alumínium. A harmonika rendszer mellett szoktuk ajánlani azt hogy a télikert nyílászárója legyen eltolható elemekből. Az elemek lehetnek akár két m szélesek is. Ilyenkor az elemek egymás mögé tolódnak el, ezzel is biztosítva a télikert szellőzését. Ennél a nyílászáró típusnál is lehet az anyaga fából, műanyagból vagy alumíniumból. A műanyag és az alumínium anyag esetében RAL színekre tudjuk színterezni, por festeni a nyílászárót ill. a szerkezet anyagát.
A tolóajtós nyílászáró szerkezet olcsóbb mint a harmonika rendszer. Azért költség hatékonyabb a tolóajtós szerkezet mert kevesebb benne a mozgó rész.

A télikert tetőszerkezetét szoktuk építeni fából, vasból és alumíniumból. Ennek a megválasztásához figyelembe szoktuk venni hogy a ház egyéb nyílászárói milyen anyagból vannak, ill. mikor kész a télikert akkor az esztétikailag hogy illik a ház egészéhez.
A tető megépítéséhez műanyag polikarbonátot, ragasztott biztonsági üveget, hőszigetelt biztonsági üveget szoktunk használni. De volt már olyan télikert is minek a tetejét zsindellyel vagy cseréppel építettük fel. A polikarbonát tetőfedésnél figyelembe kell venni azt hogy a fényáteresztő képessége és a hőszigetelése nem annyira tökéletes mint az üvegnek. A másik negatívuma hogy ha esik az eső akkor kopogó hangja van. Előnye viszont hogy sokkal könnyebb a súlya mint bármelyik tetőfedő anyagnak, így a szerkezetet is lehet sokkal egyszerűbbre, könnyedebbre tervezni és építeni. A másik előnye, hogy sokkal nehezebben lehet benne kért tenni, mint az üvegben. Ami azt jelenti, hogy ha a télikert fölött cserép fedésű ház van, melyről ha véletlenül is leesik egy cserép ami ráesik a polikarbonát télikert tetejére akkor az nem törik be. Polikarbonátot szoktunk még használni garázsfedéseknél is, ahol az anyagot meg is lehet hajtani ívesen, ha éppen a kedves megrendelő azt szeretné, vagy jól illik a háznak többi részéhez.

További információkért látogasson el weboldalunkra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://telikert-epites.blog.hu/api/trackback/id/tr525312161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása