HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

A terem búráját avagy kupolaépítés a végeken...

2010.10.23. 22:53 geokert

Egy épülő gyönyörű ház koronájának megépítésére kaptunk felkérést. A ház nem messze van a jelenlegi határtól, büszkén vigyázva azt és egy szebb jövőre várva. A tervező és tulajdonos a Napot kívánta segítségül hívni, hogy fényt hozzon a dolgos mindennapokba, ezért úgy döntöttek, hogy a ház koronájaként egy üvegkupolát építtetnek. Mivel jól ismerték a már korábban épített referenciáinkat az internetről, úgy döntöttek, hogy minket bíznak meg az építéssel. A munka jó részét nem  a helyszínen végeztük, ezzel csökkentve a felfordulást az épülő háznál.


Az interneten leadott árajánlatkérés után egy megközelítő ajánlatot adtunk, amely találkozott a megrendelő elképzelésével. Ezután a helyszíni felmérés során megvizsgáltunk és megtárgyaltunk minden részletkérdést, ami lehetővé tette, hogy pontos és hivatalos árajánlatot adhassunk az üvegkupolára. Amikor megszületett a megállapodás, hozzákezdhettünk a tervezői munkához. Jól felkészült mérnökeink gyorsan végrehajtották a feladatot és neki is kezdhettünk a tényleges megvalósításhoz. A kupla alapját adó alumínium szerkezetet lézeres méréssel vezérelt gépeken vágtuk ki és kézzel illesztettük össze. Amikor kész volt, mehetett a porfestő üzembe, ahol hófehérre festették. Közben elkészültek a háromszög alakra vágott üvegek, amelyek az üvegkupola borítását szolgálják. A kész kupolát két darabra szedve szállítottuk ki a helyszínre, ahol gyorsan felszereltük a tetőre és egymáshoz rögzítettük az alumínium szarufákat és a tartóelemeket. Az üvegeket beemeltük és helyükre rögzítettük, majd kezdetét vette a gondos szigetelés és a végső csinosítás. Az üvegkupola valóban a megépült ház koronája lett. Két szintet is bevilágít, ezáltal a ház sokkal fényesebbé vált, mintha csak az ablakokon keresztül érné az éltető napfény. A mennyezetre feltekintve minden napszakben csodás élményben lehet része a tulajdonosoknak. Nappal a fények játéka, éjjel a csillagos égbolt varázsa bűvöli el a a büszke lakót és vendégeit.

Szólj hozzá!

Címkék: üveg kupola

A bejegyzés trackback címe:

https://telikert-epites.blog.hu/api/trackback/id/tr32389864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása