HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

Fa télikert építése teraszra, biztonsági és hőszigetelt üveggel

2013.05.21. 23:48 geokert

Egy családi ház felmérése után, mikor már minden kipontosodott, hogy a meglévő hőszigetelt beton teraszt, hogyan lehetne egy olyan hellyé kialakítani, ahol bármikor lehet élvezni a családdal eltöltött időt, akár odakint esik a hó, vagy zuhog az eső. Mind ezek a viszontagságos idő mellett, nyugodtan és kellemesen tölthetjük az időt a télikertben, aminek már csak az emléke van meg, hogy egykor egy beton terasz volt.


Ennek a családi háznak a front részén van a terasz, amit már úgy alakítottak ki a tervezésnél, hogy alkalmas legyen egy hőszigetelt télikert kialakítására, egy terasz beépítéssel.


A terasz beépítést több okból is célszerű megcsinálni.
Az első indok a terasz beépítése mellett, hogy kialakítsunk egy olyan extra helységet, ami tágítja az otthonunk lakóterét, hogy minél nagyobb részt használjunk ki arra, hogy az életünket komfortosabbá tegyük, így növelve az életterünket.


A második indok arra, hogy miért jó az, hogy beépítsük a teraszunkat az nem más mint a ház értékének a növelése. Ugyan is ha beépítjük a teraszunkat egy hőszigetelt rendszerből felépített télikerttel, akkor ezzel megnöveljük a ház használható részét. Ami növeli a ház hasznos alapterületét. Tegyük fel hogy a teraszunk amit szeretnénk beépíteni az 3m x 3m –es alapterületű, melynek a télikerté alakítása, építése fehér műanyag nyílászáróval, biztonsági üvegfedéssel vagy polikarbonát tetővel kb 2 és 2,5 millió forint. Ám a ház értékét - ami persze függ, hogy merre található az országban, vagy éppen Budapesten – 3 és 4 millió forinttal növeltük. És ezek a számok önmagukért beszélnek. Szóval a terasz beépítése egy befektetés is egyben.
Arról nem is beszélve, hogy a terasz beépítés megvéd a beázásoktól. Többször találkoztunk már olyan megrendelőkkel, akik azért választották a terasz beépítését, lefedést, mert annyi csapadék esik, hogy a terasz burkolata nem tudja elvezetni a vizet és feláztatja a ház falát és rosszabb esetben befolyik a házba. De találkoztunk már olyan problémával is, hogy a fedetlen terasz átengedte a csapadékot, és eláztatta az alsó szomszédot. Erre a problémára is tökéletes megoldást adott a terasz befedése.
Mind ezek mellett a télikert a ház „ékszere” is egyben. A télikert lesz a házban a kedvenc helyünk, mert elvarázsol bennünket a látványa, a természetessége és a fényessége.


Szóval mikor kipontosodott, hogy a kedves megrendelő olyan terasz beépítést szeretne ami esztétikailag tökéletesen illik a házához, akkor a mi javaslatunk alapján egy fa szerkezetes télikert mellett döntött, aminek a tetőszerkezetében biztonsági és hőszigetelt üveg van. Azért is döntött a fa télikert mellett, mert szereti a természetes anyagokat. A háznak a többi nyílászárója és a fönti terasz korlátai is fából vannak.


A helyszíni felmérés – ami persze ingyenesen történik Budapesten és vonzáskörzetében – és a szerződés kötés után elkezdtük a tervek alapján a teraszt beépíteni, megépíteni a télikertet.


A télikert építése – az alapos felmérés és tervezés követően - mindig az alapanyagok beszerzésével kezdődök. Ennél a télikertnél nagyon sok és jó minőségű borovi fenyő fára volt szükségünk. A legyártása után, az alapos festés következik. Amire a legkiválóbb festékeket használjuk. Miután elkészültünk a festéssel alaposan becsomagoljuk a fákat, hogy szállítás közben még véletlenül se sérüljenek meg. A helyszínre kiérve elkezdjük a tervek alapján megépíteni a télikertet.

Hamarosan folytatjuk...

További információkért látogasson el weboldalunkra.

Szólj hozzá!

Címkék: építés beázás télikert terasz beépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://telikert-epites.blog.hu/api/trackback/id/tr345312142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása