HTML

Télikert építés...mindennapjaink a szakmában

Mindennapjaink a szakmában...télikert építés, medencefedés, üvegtetők, kupolák építése, képek, fotók stb...kalandjaink

Friss topikok

Linkblog

Miért éri meg egy panel erkély beépítés?

2010.12.03. 13:18 geokert

Pénz - komfort - esztétika

Ez a három kifejezés a rövid összefoglalója annak, hogy miért éri meg egy panelház erkélyét beépíteni. Vegyük sorra, hogy az erkély üvegezés hogyan befolyásolja ezt a három területet az életünkben.

Pénz

Felesleges sallangok helyett számoljunk! Az első szempont legyen az ingatlanunk - a panel lakás - értéknövelése. Egy fővárosi panellakás átlagos négyzetméter ára elérheti a 250-300 ezer forintot is. Tegyük fel van egy 44 nm-es lakásunk, ennek értéke kb 11 millió forint. A lakáshoz tartozik egy 6nm-es erkély. Ügyes megoldásokkal a panel erkélye TELJESÉRTÉKŰ lakótérré alakítható. Azaz 6 extra négyzetmétert nyerhetünk. Ha ennyivel nagyobb lakásba szeretnénk költözni, akkor az 1,5-1,8 millió forintunkba kerülne, ehelyett a panel erkély beépítése kivitelezhető akár 5-600 ezer forintból is. Ezáltal 1 nm-es lakásbővítés mindössze 100 ezer forintból kivitelezhetővé válik.

Panel erkély beépítés árajánlatkérés link.

 

Komfort

A panellakások számos problémával küszködnek. Ezek közül az egyik az elégtelen szigetelés. Ez több problémát is okozhat. Télen panel lakás magas fűtési igénye egyértelműen a hőszigetelés elégtelenség számlájára írható.


Nyáron viszont a panelek néha elviselhetetlen mértékben felforrósodnak, amelyet azonban megfelelően hőszigetelt nyílászárókkal szintén orvosolni lehet, kellemesebb klímát teremtve a lakótérben.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: panel építés erkély beépítés télikert

A bejegyzés trackback címe:

https://telikert-epites.blog.hu/api/trackback/id/tr242490473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása